There is a linear procession beginning from where tea leaves are initially gathered, to when they are dried and prepared, to when it is made into tea and enjoyed. This linear process is represented in the form of a long, open concept activity space within this guest house. This central hall is all about tea making and tea enjoyment. It also opens to the exterior on both ends, becoming a comfortable tea making pavilion integrated with the landscape. This space is the mediator between the daily activities of guests, tea making, and the natural surroundings. The stone walls of the original structure are mostly retained. Also, the new addition pays homage to the original barn by preserving the same roof shape. A concrete ground floor helps to harmonize with the stone walls. The rest of the structure is made up of wood, both as a reinterpretation of the original wooden fa├žade as well as a reflection of the historic use of wood in Latvian architecture.
Back to Top